Expositie klokken en computers

Conservator Jurgen Vijfschaft heeft een expositie ingericht met schaakklokken en schaakcomputers. Hij heeft een selectie gemaakt uit de collecties die het MEC heeft. Oude en moderne schaakklokken, van groen tot oranje, met vlag en digitaal.

Daarnaast allerlei soorten schaakcomputers, waaronder het Philips spel. De foto's geven een indruk van de tentoonstelling, maar nog leuker is het als u ze in het echt komt bekijken!

 klok comp1

klok comp2

klok comp3

 

 

Foto-expositie Lennart Ootes

 
Lennart Ootes is al jarenlang een vaste medewerker bij alle grote schaaktoernooien op de wereld.
Zo is hij vaste gast in Wijk aan Zee en alle toernooien van de Saint Louis Chess Club, maar ook veel andere grote toernooien huren Lennart in via zijn bedrijfje LOCOM (Lennart Ootes Communications). Oorspronkelijk verzorgde hij de techniek (digitale borden, streaming, sociale media) bij deze toernooien, maar de laatste jaren is Lennart steeds meer filmpjes en foto’s gaan maken.
 
Uit zijn grote collectie foto’s heeft hij een selectie gemaakt die nu in het Max Euwe Centrum te bewonderen is. In de gang naar ons museum hangen twintig fraaie foto’s en in onze bibliotheek hangen vijf grote foto’s. Uiteraard ontbreken de toppers (Carlsen, Kasparov, Ding Liren) niet, maar Lennart heeft ook een aantal bijzondere schaakfoto’s van amateurschakers geselecteerd.
 
De foto’s zijn te zien tijdens onze openingstijden: dinsdag tot en met vrijdag, én de eerste zaterdag van de maand, van 12.00-16.00 uur.
 
Garri Kasparov
 
Expositie Lennart2
 
Expositie Lennart3

 

 

 

Bezoek het
Max Euwe Centrum

Openingstijden en route

 

MEC-tube

Max Euwe Centrum's Channel op YouTube

 

facebook logo

Vind ons op facebook!